تبلیغات
zaeghe ذائقه - خورشت كرفس
 
zaeghe ذائقه
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : خاتون
آشپز وبلاگ
یك سوال برای بهتر شدن
نظر شما كدبانو درباره وبلاگ من چیه؟








آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
چهارشنبه 25 خرداد 1390 :: نویسنده : خاتون

مواد لازم :

گوشت خورشی گردویی/ 500 گرم، خرد شده
كرفس / یك بوته
نعنا،جعفری / 500 گرم، خرد شده
آبغوره/ 5 تا 6 قاشق غذاخوری
محلول زعفران /یك قاشق غذاخوری
روغن مایع / به میزان لازم
نمك، فلفل،زرد چوبه/ به میزان لازم
رب گوجه فرنگی/ یك دوم قاشق غذاخوری، درصورت تمایل
پیاز/ یك عدد

طرز تهیه :

پیاز را نگینی خرد كنید و با كمی روغن تفت دهید، تا سرخ شود. گوشت را اضافه كنید و چند دقیقه با پیاز تفت دهید. زردچوبه، كمی فلفل و 3 تا 4 پیمانه آب به گوشت اضافه كنید، تا بپزد.
كرفس را كاملاً بشویید و برش های بند انگشتی بزنید. نعنا و جعفری را با مقدار كمی روغن سرخ كنید سپس كرفس خرد شده را به آن اضافه كرده، همراه سبزی تفت دهید.
زمانی كه گوشت نیم پز شد؛ مخلوط كرفس، نعنا و جعفری را با مقدار كمی روغن سرخ كنید. نیم ساعت آخر پخت آبغوره و زعفران را اضافه كنید، تا خورش جا بیفتد.
نكته :
این دستور دارای 1940 كیلوكالری انرژی، 90 گرم كربوهیدارت، 120 گرم پروتئین و 123 گرم چربی است.

رازو رمز :

1- برای خورش كرفس از گوشت ماهیچه گوسفند و یا گوساله و یا راسته نیز می توانید استفاده كنید.
2- با مرغ نیز می توان خورش كرفس را تهیه كرد. (برای اشخاصی كه منع مصرف گوشت قرمز دارند)
3- با پنیر كورد و یا توفو(تافو) سرخ شده نیز می توانید این خورش را تهیه كنید كه خیلی هم خوشمزه و متفاوت می باشد.(مناسب برای گیاهخواران)
4- خورش كرفس را بدون نعنا و جعفری با قیمه (گوشت و لپه) ، گوشت گوسفند گردویی یا مرغ یا توفو(تافو) و یا پنیر كورد همراه با رب گوجه فرنگی نیز می توانید طبخ كنید.
5- به خورش كرفس با نعنا و جعفری نیز می توانید رب گوجه فرنگی اضافه كنید.
6- بدون زردچوبه، زعفران ورب گوجه فرنگی نیز می توان خورش را پخت كه رنگ خورش كاملاً سبز می شود.
7- از آبلیمو نیز می توانید به جای آبغوره به عنوان چاشنی خورش استفاده كنید.
8- بنا به سلیقه می توانید كرفس را از 1 سانتی متر تا 3 سانتی متر خرد كنید.
9- تركیب نعنا - جعفری خورش به نسبت 2 قسمت جعفری و 1 قسمت نعنا می باشد.
10- نعنا- جعفری خورش را باید كاملاً ریز خرد كنید، تا خورش به خوبی جا بیفتد.
11- نعنا اگر بیشتر باشد، خورش تلخ مزه میشود.
12- مقدار نمك خورش كرفس را باید كم زد تا خورش شور نشود، چون خورش كرفس به نمك حساس می باشد و خیلی زود شور می شود.
13- اگر خورش شور شد، یكی دو عدد سیب زمینی پوست كنده را دو نیم كنید و در خورش بیندازید تا نمك اضافی آن گرفته شود و بعد آن را كنار بگذارید.
14- از برگهای درشت و سبز كرفس نباید در خورش استفاده كنید، چون ایجاد مسمومیت می كند؛ ساقه های خیلی سبز را نیز كنار گذاشت از ساقه های سفید و برگهای سفید آن نیز می توانید در خورش استفاده كنید.
15- با كرفس 1 سانتی و برگ های جوان وسفید آن و گوجه فرنگی نگینی خرد شده، همراه با مرغ یا گوشت با چاشنی آبغوره نیز می توانید خورش كرفس تهیه كنید.
16- اگر كرفس درشت باشد، باید رگ و ریشه ساقه های درشت آن را بگیرید تا در موقع خوردن حس نشود و مزه ی غذا را خراب كند.
17- تمام مواد خورش را می توانید یك جا در زودپز بریزید و بعد از نیم ساعت خورش جا افتاده و خوبی داشته باشید.
18- خورش كرفس را با سبزی قورمه نیز می توان پخت (در بعضی از شهرها اصولاً كرفس را با سبزی قورمه طبخ می كنند.)
19- برای چاشنی خورش بسته به ذائقه افراد خانواده می توان از لیموعمانی ویا پره لیموی عمانی و یا پودر آن نیز استفاده كرد.
20- در پایان پخت، خورش كرفس باید آب زیاد نداشته باشد و جا بیفتد وبه روغن بنشیند.
21- اندازه روغن نیز مانند نمك در خورش كرفس مهم است و اگر زیاد باشد و خورش چرب شود؛ غذا سنگین می شود كه هضم آن را مشكل می كند.
22- از ادویه خورشی نیز می توانید در خورش كرفس استفاده كنید.




نوع مطلب : خورشتها، 
برچسب ها :