تبلیغات
zaeghe ذائقه - ادویه ها
 
zaeghe ذائقه
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : خاتون
آشپز وبلاگ
یك سوال برای بهتر شدن
نظر شما كدبانو درباره وبلاگ من چیه؟








آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
شنبه 1 آبان 1389 :: نویسنده : خاتون

از این ادویه میتوان در تمام خورش ها و مایه تمام پلو های مخلوط و انواع خوراک ها مثل زبان و همینطور برای سرخ کردن ماهی و مرغ و بلدرچین و گوشت و دلمه ها و كوكو ها استفاده كرد .



من شخصا .... كمی ( مثلا حدود 10 الی 20 گرم ) پودر مزره خشك - ترخون - آویشن - گشنیز - شنبلیله - جعفری - شوید - نعنا و پونه - انیسون - بادیون - پودر پوست نارنج و نارنگی خشك شده - پودر : سیر - موسیر - پیاز خشك هم به ادویه جات معمول اضافه میكنم .

در خشكبار فروشی ها ی معتبر ادویه جاتی تحت نام :
ادویه ترشی- ادویه كاری - ادویه پلو - ادویه خورشی میفروشند .

هر كدام را میتوان جداگانه برای همان منظور بكار برد . ( البته میتوانید همه را با هم مخلوط كنید و بكار برید .) ولی حقیقتا از وقتی همه را با هم مخلوط میكنم عطر و طعم و مزه خیلی خوبی به غذاهایم داده !!!

بخصوص كه هنگام طلایی شدن پیاز داغ - ادویه را اضافه كرده و ( اگر خورش نیاز به رب گوجه فرنگی داشته باشد ) رب گوجه فرنگی را نیز همانوقت اضافه كرده و تفت میدهم .


البته اندازه آنها داخل ادویه طوری است كه مثلا خورش قورمه سبزی هیچگاه طعم دارچین نمیدهد ولی چون از تمامی ادویه جات داخل آن موجود است و خورش و غذا طعم و مزه و عطر خیلی خوبی دارد . بهتره خودتان امتحان كنید.


ادویه گرام ماسالا و انواع ادویه جات

تركیبات گوناگونی از ادویه های مختلف وجود دارد و همه ی آنها ماسالا نامیده می شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یكی از معروف ترین ادویه ها است كه در اكثر غذاها كاربرد دارد و می توان در بعضی از فروشگاه ها آن را به صورت آماده هم پیدا كرد. باید گفت كه در هند ادویه هایی وجود دارد كه در كشور ما به راحتی در دسترس نیست.





مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا ( نوعی ادویه مخصوص اصیل هندی ) :


1- زیره سبز 45 گرم -

2- دانه فلفل سیاه 20 گرم - Black Pepper

3- هل سیاه 35 گرم - Black Cardamom

4- رازیانه 15 گرم - Fennel یا بادیان سبز

5- هل سبز 20 گرم - Cardamom

6- تخم گشنیز 30 گرم - Coriander

7- میخك 10 گرم - Clove

8- دارچین 25 گرم - Cinnamon

9- زیره سیاه 20 گرم Caraway Seed

10- گل سرخ 10 گرم - Red Rose Powder

11- برگ بو 8 گرم - Bay Leaf

12- پودر زنجفیل 10 گرم - Ginger

13- جوزهندی 2 عدد - Nutmeg

14 - زردچوبه 30 گرم - Turmeric

15 - اَنیسون یا بادیان رومی





همه ی ادویه های ذكر شده را پودر كرده ، با هم مخلوط می كنیم . سپس در شیشه ریخته و در آن را محكم می بندیم و در جای خشک و تاریک نگهداری کنیم .. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده كنید، می توانید آن را حذف كنید.




مراقب زعفران های تقلبی باشید ! که از کاکل ذرت رنگ شده و ...غیره تهیه میکنند . زعفران رو حتما از فروشگاه های معتبر و با کد بهداشتی وآرم مشهور خریداری کنین ..


طرز تهیه زعفران دم کرده

برای تهیه و دم کردن زعفران ابتدا کمی از آنرا داخل یه هاون کوچک با کمی شکر یا یک حبه قند بسایین و ....



سپس یک قاشق چای خوری از آن را با نصف استکان آب جوش مخلوط کنین و کمی بگذارین دم بکشه و پر رنگ شه . گاهی مقدار بیشتری زعفران باعث بهتر شدن رنگ اون میشه ... من خودم همیشه مقدار زعفرون رو کمی بیشتر میریزم .... این محلول زعفرون رو میشه توی شیشه در بسته داخل یخچال تا یکهفته نگهداری کرد ...

نکته :
هرچه آب جوش تر باشه و هرچه زعفرون بیشتر پودر بشه ( نرم تر بشه ) رنگ بیشتری پس میده .

نکته :
دوستان عزیزی که در مناطق مرطوب هستن زعفرون رو قبل از ساییدن حدود 30 ثانیه داخل ماکروویو گرم می کنن تا خشک بشه . بعد سردش میکنن و سپس میساین .





نوع مطلب : ادویه ها، 
برچسب ها :