تبلیغات
zaeghe ذائقه - کیک کاسه ای
 
zaeghe ذائقه
درباره وبلاگ



مدیر وبلاگ : خاتون
آشپز وبلاگ
یك سوال برای بهتر شدن
نظر شما كدبانو درباره وبلاگ من چیه؟








آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
پنجشنبه 31 فروردین 1391 :: نویسنده : خاتون

 

             

مواد لازم برای 12 برش:

آرد: 300 گرم
مایه خمیر فوری: 15 گرم
شیر: یک دوم پیمانه
شکر: 100 گرم
کره: 175گرم
نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ: 3 عدد
دارچین: 1 قاشق مرباخوری
کشمش: 200 گرم
شکلات برای سس: 100 گرم
گردو یا فندق یا بادام درسته با پوست: به مقدار لازم

طرز تهیه:

قالب دیواره بلندی را چرب کرده و آردپاشی کنید. بخشی از آرد را در یک کاسه الک کنید، وسط آرد را گود کرده و دانه های مایه خمیر را وسط آرد بریزید و با شیر ولرم و کمی از شکر مخلوط کنید. روی آن را پوشانده و 15 دقیقه (در جای گرم) استراحت دهید. سپس کره ذوب شده (داغ نباشد)، بقیه شکر، نمک، تخم مرغ ها، دارچین و باقیمانده آرد را با پیش خمیر مخلوط کنید و خمیر را کاملاً ورز دهید تا حباب بیندازد. روی آن را پوشانده و به مدت 30 دقیقه دیگر در جای گرم استراحت دهید. کشمش ها را شسته و به کمی آرد آغشته کنید، به خمیر اضافه کرده و مخلوط کنید. فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت گرم کنید.
خمیر را داخل قالب فوق ریخته و مجدداً 20 دقیقه دیگر استراحت دهید تا پف کرده و حجم آن دو برابر شود. سپس به مدت 45 تا 50 دقیقه در طبقه دوم فر قرار دهید تا بپزد. کیک را بعد از خنک شدن از قالب خارج کرده روی صفحه نوری قرار دهید تا خنک شود. شکلات را که به روش بن ماری ذوب کرده اید، به صورت گرم روی کیک خنک شده بریزید و با گردو یا فندق و بادام تزئین نمایید.

نکته:

1-این دستور 435 گرم کربوهیدرات، 70 گرم پروتئین، 270 گرم چربی و 4450 کیلو کالری انرژی دارد.
2-برای طعم دادن به کیک می توانید به دلخواه از وانیل، رنده پوست لیموترش، زنجبیل و یا دارچین استفاده کنید.
3-لازم به ذکر است کیک هایی که با مایه خمیر تهیه می شود بسیار لطیف و سبک می باشند، فقط به استراحت های مرحله ای خمیر باید توجه شود. ولی چنانچه استراحت آن ها بیش از زمان قید شده باشد نتیجه عکس داده و کیک یا نان سفت خواهد شد.

 

منبع: نشریه تخصصی هنر آشپزی / شماره 64







نوع مطلب : كیك و شیرینی، 
برچسب ها :